ابزار دقیق مادیس

در این وب لاگ به معرفی ابزار دقیق و مقالات هم خانواده می پردازیم

ابزار دقیق مادیس

در این وب لاگ به معرفی ابزار دقیق و مقالات هم خانواده می پردازیم

ابزار دقیق شامل تجهیزاتی همچون فلومتر، ترانسمیتر فشار، ترانسمیتر دما و همین طور لول سنج برای اندازه گیری سطح مخازن هستند

نگاهی کوتاه به امکانات و تاسیسات تولیدی و پالایشی شرکت ملی گاز

علیرضا محمدشاه | پنجشنبه, ۱۳ شهریور ۱۳۹۳، ۰۳:۴۰ ق.ظ

شرکت ملی گاز ایران با توجه به سهم گاز طبیعی در سبد انرژی حامل های میان تقطیر و تجارب ارزشمند 40 ساله در عرصه فعالیتی صنعت گاز از منظر سخت افزاری و نرم افزاری دارای توان و ظرفیت تاسیسات بالایی بوده و در زمره شرکت های بزرگ ایران و خاورمیانه به شمار می رود. به تناسب افزایش مصرف در داخل کشور و نیز متناسب با افق های ترسیمی در سند چشم انداز توسعه، همواره ظرفیت تولید، پالایش و نم زدایی گاز طبیعی در ایران از روند  رو به رشد مناسبی برخوردار بوده است که با تأکیدات صورت گرفته و متناسب با طرح های توسعه ای تداوم روند رو به رشد این صنعت ادامه خواهد یافت.

برآوردها مبین این واقعیت است که در سال 2012 میلادی ظرفیت پالایش گاز ایران بالغ بر 274 میلیارد متر مکعب در سال خواهد بود که برابر با رشد 55 درصدی طی سال های آتی خواهد بود. شرکت ملی گاز ایران در حال حاضر بدون بهره برداری از طرحهای توسعه ای خود، توان پالایشی روزانه حدود 500 میلیون متر مکعب گاز را داراست.

این شرکت در حال حاضر مدیریت و بهره برداری از هفت شرکت پالایشی مستقل و اختصاصی گاز طبیعی را بر عهده دارد و ضمن آنکه بر اساس برآوردها قرار است با اجرای طرح های توسعه ای تا سال 1404 تعداد آنها به دو برابر کنونی افزایش یابد. پیش بینی ها حاکی از این موضوع است که در صورت تحقق تمامی طرح های توسعه ای پالایشی در پایان سال 1404 مجموع ظرفیت پالایشی شرکت ملی گاز ایران به بیش از 1200 میلیون متر مکعب در روز بالغ شود.

انتقال گاز طبیعی

انتقال گاز طبیعی از مبادی تولید و پالایشگاه ها تا مراکز مصرفی در بخش های مختلف از حساسیت و  اهمیت بالایی برخوردار است. مجموع خطوط فشار قوی انتقال گاز در این کشور هم اینک بالغ بر 32 هزار کیلومتر است که توان انتقال آن روزانه بیش از 500 میلیون متر مکعب برآورد می شود. بر اساس تأکیدات صورت گرفته در قالب سند چشم انداز 20 ساله، طول خطوط انتقالی از 30 هزار کیلومتر فعلی باید به حدود 65 هزار کیلومتر افزایش یابد.

از همین رو شرکت انتقال گاز ایران به عنوان یکی از شرکت های تابعه شرکت ملی گاز ایران با بهره مندی از امکانات وسیع اجرایی – خدمات پشتیبانی و ماشین آلات متنوع تمام پروژه های عمومی در زمینه های مهندسی، طراحی بنیادی و طراحی تفصیلی به ویژه در ارتباط با طراحی و اجرای خطوط انتقال گاز، شبکه های تغذیه و توزیع، ایستگاه های تقلیل فشار گاز را در سراسر کشور منطبق با استانداردهای بین المللی به انجام می رساند.

طرح های افزایش ظرفیت پالایش گاز طبیعی ایران

شرکت ملی گاز ایران برای پالایش گاز و پالایشگاه های زیادی را در دست احداث دارد که از آن جمله می توان به پروژه بید بلند 2 با ظرفیت تولید روزانه 57 میلیون متر مکعب گاز اشاره کرد. بر اساس پیش بینی های صورت گرفته، با هدف افزایش ظرفیت پالایشی گاز کشور بهره برداری از پالایشگاه بید بلند 2 در سال 2011 و توسعه پالایشگاه ایلام با افزایش ظرفیت تولید روزانه سه میلیون و 400 هزار متر مکعب گاز تا سال 2010، انجام خواهد شد.

همچنین می توان به بهره برداری از پروژه های گازی فازهای 6، 7 و 8 پارس جنوبی با ظرفیت تولید 100 میلیون متر مکعب گاز تا سال 2008، بهره برداری از فازهای 9و10 پارس جنوبی تا سال 2008 با ظرفیت تولید 50 میلیون متر مکعب گاز، بهره برداری از فازهای 18،17،16،15 پارس جنوبی با ظرفیت تولید 100 میلیون متر مکعب گاز تا سال 2012، بهره برداری از فازهای 21،20،19 پارس جنوبی تا سال 2013 با ظرفیت تولید 80 میلیون متر مکعب گاز در روز و بهره برداری از فازهای 24،23،22 پارس جنوبی با ظرفیت 40 میلیون متر مکعب گاز در روز تا سال 2014 اشاره کرد.

طرح های مهم توسعه ای خطوط انتقال فشار قوی گاز طبیعی

خط لوله سراسری ششم عسلویه، بید بلند، اهواز به طول 625 کیلومتر و قطر 56 اینچ با هدف ظرفیت انتقال 95 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در روز و پنج ایستگاه تقویت فشار با سرمایه ای معادل یک میلیارد و یکصد میلیون دلار یکی از مهمترین طرح های توسعه ای خطوط، انتقال فشار قوی گاز طبیعی در حال احداث است.

در ادامه این مسیر می توان به خطوط لوله هفتم سراسری عسلویه، سرخون، ایرانشهر به طول 902 کیلومتر و قطر 42و56 اینچ با ظرفیت انتقالی 110 میلیون متر مکعب در روز با حداکثر 10 ایستگاه تقویت فشار گاز با سرمایه گذاری دو میلیارد و 200 میلیون دلار در حال احداث، خط لوله سراسری هشتم عسلویه، نائین، تهران به طول هزار و 50 کیلومتر و قطر 56 اینچ با ظرفیت 100 میلیون مکعب در روز با 10 ایستگاه تقویت فشار گاز با سرمایه گذاری سه میلیارد و 300 میلیون دلار در حال احداث، خط لوله سراسری نهم عسلویه، اهواز، دهگلان، بازرگان، به طول تقریبی 1860 کیلومتر با قطر 56 اینچی و ظرفیت انتقالی 110 میلیون متر مکعب در روز با 117 ایستگاه تقویت فشار گاز و تخصیص اعتباری در حدود هشت میلیارد دلار با هدف بهره برداری در سال 2014 که در مرحله طراحی است اشاره کرد، خط لوله سراسرس دهم کنگان، پناوه، تیران به طول 590 کیلومتر با قطر 56 اینچ با ظرفیت انتقال 65 میلیون متر مکعب در روز با تعداد چهار ایستگاه تقویت فشار گاز و سرمایه ای معادل 635 میلیون دلار در حال اجرا است، خط لوله یازدهم سراسری عسولیه، نائین، میامی به طول هزار و 320 کیلومتر با قطر 56 اینچ با ظرفیت انتقال 110 میلیون متر مکعب در روز با 12 ایستگاه تقویت فشار گاز در روز اجرا قرار دارد، خط لوله دوم شمال، شمال شرقی پاراچین، میامی، سنگ بست مشهد به طول تقریبی 900 کیلومتر و قطر 42و48 اینچ با شش ایستگاه تقویت فشار گاز با صرف اعتباری بالغ بر یک میلیارد و 500 میلیون دلار در مرحله بهره برداری و خط لوله سوم آذربایجان، ساوه، همدان، بیجار، میاندوآب به طول 470 کیلومتر با قطر 40و48 اینچ به سه ایستگاه تقویت فشار گاز با سرمایه ای معادل 800 میلیون دلار در مرحله بهره برداری نیز از جمله پروژه های مهم توسعه ای خطوط انتقال فشار قوی گاز طبیعی قلمداد می شوند.

شرکت انتقال گاز ایران با برخورداری از تعداد 60 ایستگاه تاسیسات تقویت فشار گاز فعال، به منظور بالا بردن توان انتقال گاز طبیعی مورد نیاز در بخش مصارف داخلی و صادرات نسبت به برنامه ریزی احداث ایستگاه های جدید اقدام کرده است، که در صورت تحقق طرح های مزبور که بالغ بر 35 هزار و 200 کیلومتر تا پایان سال 2025 میلادی علاوه بر مجموع خطوط ذکر شده بهره مند از 140 ایستگاه فعال خواهد بود.

در مجموع، موقعیت راهبردی ذخایر گازی ایران در سواحل جنوبی کشور و مشترک بودن میدان بزرگ گازی پارس جنوبی با کشور قطر، اهمیتی خاص به منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بخشیده است. سهم ذخایر گازی ایران در میدان گازی مشترک پارس جنوبی حدود 14/2 تریلیون متر مکعب (حدود 7 درصد کل ذخایر گاز جهان و 50 درصد ذخایر گاز کشور) برآورد شده است؛ بر این اساس، جایگاه و نقش محوری منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در اقتصاد کلان و توسعه کشور انکار ناپذیر است.

منبع : سایت رسمی شرکت گاز





هنر و گالری گردی

سیم و کابل نانوکابل

ابزاردقیق و شیر صنعتی

طراحی وب سایت

فلومتر و ابزار دقیق

تاسیسات و شیرفلکه

  • علیرضا محمدشاه

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی